Nieuw
Een nieuw drankje in de “familie Lekker Ding”.
Een heerlijke mix van peren met een vleugje kaneel.
Een nieuw drankje in de “familie Lekker Ding”.
Een heerlijke mix van peren met een vleugje kaneel.
We hebben 2 nieuwe heerlijke likeuren in ons assortiment.
De Orancello zorgt voor een smaakexplosie van friszoete sinaasappel de passievrucht likeur kenmerkt zich door de rijke smaak van zoete en lichtzure tonen. Ook lekker in een cocktail of spritz!
Segreds de São Miguel Grande Escolha Alentejano
De Segredos-wijnen van Alexandre Relvas uit Alentejo bieden uitmuntende kwaliteit voor een scherpe prijs. De nieuwste aanwinst in de serie is de luxe en verleidelijke Grande Escolha. Alexandre maakt deze prachtige rode van voornamelijk Touriga Franca, Syrah en Alicante Bouschet; drie druivenrassen die het bijzonder goed doen in het hete, Zuid-Portugese klimaat. De druiven groeien in wijngaarden aangeplant op bodems van klei en schist. Ze worden met de hand geoogst. Na de oogst vergisten de druiven in typische, Portugese lagares, oftewel open kuipen. In Alexandres moderne kelder zijn deze lagares uiteraard geautomatiseerd. Zo zorgen ze ervoor dat de schillen voortdurend ondergedompeld worden, waardoor er meer kleur en structuur aan de schillen onttrokken wordt. Na de vergisting voedt Alexandre de wijn gedurende twaalf maanden op in eikenhouten vaten . De Grande Escolha heeft een heerlijke, open geur van rij rood en zwart fruit, specerijen, een vleug vanille en toast. Hij is fluwelig, rijp en kruidig van smaak met een lang aanhoudende afdronk. Een perfecte rode wijn bij geroosterd vlees, wildgerechten of gerijpte kazen.
Normaal € 10,45 nu voor € 8,80
Schitterende rode wijn uit Alentejo
12 maanden gerijpt in eikenhouten vaten
Heerlijk bij geroosterd vlees
Tierras de Murillo / Crianza Rioja
Bodegas San Esteban is de allereerste coöperatie van wijnbouwers in Rioja, opgericht door zestien vooruitstrevende wijnbouwers in 1953. Sindsdien blijft deze bodega de concurrentie voor dankzij een voortdurende vernieuwing van de wijnkelder en wijngaarden. Voor deze Crianza selecteren de wijnmakers de meest geslaagde vaten – maar een klein deel van de productie. De rest gaat in tankwagens naar bodega’s die de wijn onder hun eigen merknaam verkopen. Tierras de Murillo wordt dan ook uitsluitend gemaakt van perfect rijpe Tempranillodruiven, afkomstig van wijnstokken die gemiddeld meer dan dertig jaar oud zijn. De Crianza rijpt een jaar in het voor Rioja traditionele Amerikaanse eikenhout, maar gedeeltelijk ook in Frans eiken. Dat levert een verfijnde, elegante rode wijn op. Een voorbeeld voor deze beroemde Spaanse wijnstreek!
Normaal 10,30 nu voor € 8,95
Onderscheidend door elegante, toegankelijke smaak
Rijping in Frans en Amerikaans eikenhout
Heerlijk bij vleesgerechten en hartige hapjes
Domaine de L’Arjolle Equilibre Chardonnay Côtes de Thongue Terra Vitis
De Equilibre Chardonnay van L’Arjolle doet z’n naam eer aan! Deze heerlijke, evenwichtige wijn combineert rijpe fruittonen met frisse elegantie en verleidelijke briochetonen. De wijngaarden met ongeveer dertig jaar oude Chardonnaystokken liggen in het dorpje Margon, nabij Pézenas en Béziers in de Languedoc. Ze worden bewerkt volgens de richtlijnen van Terra Vitis, een keurmerk voor duurzame wijnbouw. De druiven vergisten na de oogst in roestvrijstalen tanks en de wijn rijpt hierna een aantal maanden op de gistcellen. In deze tanks komt de wijn ook kort in contact met eikenhouten staven. Een moderne techniek, overgekomen uit de Nieuwe Wereld, waarmee de houtdosering heel efficiënt en nauwkeurig bepaald kan worden. Een bijkomend voordeel is dat de verse fruitaroma’s bewaard blijven door de beschermende werking van de roestvrijstalen tanks. Het levert een fraaie, typisch Zuid-Franse Chardonnay op, die veel luxer smaakt dan de prijs doet vermoeden. Heerlijk bij romige pasteitjes, gebakken vis, of pasta met garnalen.
Normaal € 9,65 nu voor € 8,60
Fraaie, duurzaam geproduceerde Chardonnay van L’Arjolle
Mooi gedoseerd houtcontact geeft brioche-tonen
Heerlijk bij romige pasteitjes, gebakken vis, of pasta met garnalen
Château Cap Saint-Martin Cuvée Prestige Blaye Côtes de Bordeaux
Deze Cuvée van Château Cap Saint-Martin draagt de naam Prestige terecht. Het is namelijk het allerbeste wat oenologen Pierre en Béatrice Ardoin produceren in hun eigen wijngaarden in de Blayais. De topwijn van dit echtpaar komt voornamelijk van speciaal geselecteerde Merlotdruiven, met een klein deel Cabernet Sauvignon. Het rendement in de wijngaard is beperkt tot slechts veertig hectoliter per hectare. Dit betekent optimaal rijpe, geconcentreerde druiven. Na de gisting volgt een rijping van ongeveer twaalf maanden in kleine, luxe Franse eikenhouten fusten. De prestigekwaliteit heeft dan ook een intense en complexe geur en een volle, zachte smaak. Blind geproefd kan hij met zijn luxe karakter gemakkelijk doorgaan voor bekendere en vooral duurdere streekgenoten. Wat ons betreft een modelwijn; zo hoort goede Bordeaux hoort te smaken.
Normaal € 13,60 nu voor € 11,50
Luxe, houtgerijpte Merlotblend
Uitdager van Bordeaux van hogere komaf
Past uitstekend bij eend, kalkoen of rood vlees
Domaine Bessa Valley Enira Red Bessa Valley
Stephan von Neipperg is de fameuze eigenaar van de gerenommeerde grand cru classé Château Canon la Gaffelière uit Saint-Émilion. In 1999 startte hij met een Duitse zakenpartner een nieuwe wijngaard in de Bulgaarse Bessavallei, 150 kilometer zuidoostelijk van Sofia. De prominente aanwezigheid van kalksteen en klei in de bodem doet denken aan de betere Saint-Émilionwijngaarden en is een van de belangrijkste redenen waarom von Neipperg hier grote kansen ziet. In 2005 was de wijngaard – met Merlot, Syrah, Petit Verdot en Cabernet Sauvignon – gereed voor de eerste oogst. Nu is de kwaliteit indrukwekkend. Enira is een knap gemaakte, luxe rode wijn met verfijnd gebruik van eikenhout, een warme, volle smaak en een lang aanhoudende, zachte afdronk. De vinificatie van de handgeplukte druiven, met sorteertafels en de tweede malolactische vergisting in eikenhoutenfusten, lijkt sterk op de werkwijze in Saint-Émilion. De rijping duurt twaalf maanden en vindt plaats in één, twee en drie jaar oude fusten. Hierdoor is de houtinvloed mooi gedoseerd. Dit maakt Enira tot een bijzondere wijn, die liefhebbers van kwaliteitsvolle en zachte rode wijn zeker zal aanspreken. Warm aanbevolen voor het kerstdiner!
Normaal € 15,40 nu voor € 13,50
Van iconische Saint-Émilionproducent Von Neipperg
Houtgerijpte blend van Bordeauxdruiven en Syrah
Nu op dronk, kan ook gemakkelijk nog enige jaren verder rijpen
Monte del Frà / Moregno Custoza
Cà del Magro, de tre bicchieri-kampioen van Monte del Frà, is een van onze meest succesvolle Italiaanse witte wijnen met een fenomenale prijs-kwaliteitverhouding. We vroegen Marcia Bonomo en haar getalenteerde jonge wijnmaker Elia Bartolomai een luxere eikengerijpte versie te maken op basis van een soortgelijke druivenmix van Garganega, Cortese en Chardonnay. Ze selecteerden daartoe druiven van topkwaliteit in Bagolina. Deze wijngaard is de hoogste van het dorpje Custoza en ligt pal naast de bekende Cà del Magro. Ongeveer 70% van de oogst rijpt negen maanden in gebruikte vaten van Frans eiken, het overige deel verbleef in een betonnen tank op de gistcellen. De uiteindelijke assemblage is fantastisch! De prachtige, volle smaak van de Garganega, Chardaonnay en Cortese is mooi afgerond met een vleugje luxe eikenhout. De Moregno is heel verfijnd in smaak en heeft lengte en kracht. Hierdoor is deze prachtwijn van Monte del Frà uitermate geschikt aan tafel bij delicate gerechten. Hij maakt ook indruk als chic aperitief.
Normaal € 14,70 nu voor € 12,95
De luxe, houtgerijpte versie van de Cà del Magro
Van een van de beste wijngaarden in Custoza
Mooi als chic aperitief of bij verfijnde gerechten
Il Palagio / When We Dance Chianti BIO
Villa il Palagio is al meer dan twintig jaar het Toscaanse vakantiehuis van Sting en zijn vrouw. Het beroemde echtpaar heeft de oude wijngaarden volledig gerestaureerd en biologisch gecertificeerd. Van druif tot wijn wordt bovendien gewerkt met elementen uit de biodynamie. In de kelder is sinds de oogst 2019 een grote kwaliteitssprong gemaakt onder invloed van meesterwijnmaker Riccardo Cotarella. Hij staat voor een minimalistische vorm van wijn maken, die goed aansluit bij de filosofie van Sting en Trudie om met respect voor de natuur te produceren. De hand van Cotarella is duidelijk te herkennen in deze verleidelijke Chianti met een opvallende verfijning, frisheid en doordrinkbaarheid. Zo is Chianti in deze klasse op zijn best. De When We Dance wordt doorgaans zonder houtrijping gemaakt, voornamelijk van Sangiovese, aangevuld met een beetje Canaiolo en Colorino. Van de oogst 2022 rijpte 20% van de Sangiovese kort in eikenhouten vaten. Om de fruitige kersen- en bessenaroma’s en frismilde smaak van de Sangiovese optimaal te bewaren, adviseerde Cotarella voor het overige deel van de Sangiovese een korte schilinweking en een rijping van zes maanden in roestvrijstalen tanks. Het resultaat is een verfijnde, kruidige rode wijn, die geweldig past bij vele klassiekers uit de Italiaanse keuken.
Normaal € 14,95 nu voor € 12,95
Van biologisch geteelde Sangiovese, Canaiolo en Colorino
Sappig, kruidig en bijzonder doordrinkbaar
Geadviseerd door meesterwijnmaker Riccardo Cotarella
Small Family / Sauvignon Blanc Marlborough
Wijnmakers en echtgenoten Claudia en Bill Small kennen niet alleen Marlborough op hun duimpje en hebben er een geweldig netwerk, maar weten ook alles van druiventeelt en wijn maken. De twee kennen elkaar van de wijnbouwfaculteit aan de universiteit van Adelaide, werkten jarenlang voor een groot wijnbedrijf in Marlborough en besloten in 2010 hun krachten te bundelen en hun eigen label te starten. Claudia en Bill voeren hun bedrijf op kleinschalige en minimalistische wijze: ze huren een deel van een wijnkelder en kopen hun druiven in bij een aantal van de beste onafhankelijke druiventelers met wijngaarden in de mooiste delen van Marlborough, zoals Awatere en Wairau Valley. Vervolgen weten ze natuurlijk als de beste hoe ze die fraaie druiven naar schitterende wijnen kunnen vertalen. De Marlborough Sauvignon Blanc is hun signature wijn. Het is een blend van Sauvignon Blanc uit diverse subregio’s en in verschillende stadia van rijpheid. Dit geeft een multi-dimensionale geur- en smaakimpressie. De Smalls vergisten de druiven na de oogst in roestvrijstalen tanks en rijpen de wijn kort op de neergeslagen gisten. Het resultaat is een spetterende, moderne Marlborough Sauvignon, met een expressieve geur van kruisbes, kiwi en limoen en een intense, levendige en aanhoudende smaak. Hij past geweldig bij verfijnde gerechten met vis of schelpdieren, maar is ook perfect als aperitief.
Normaal € 13,95 nu voor € 12,50
Door oenologenechtpaar Claudia en Bill Small
Van druiven uit de beste wijngaarden van Marlborough
Expressief en sappig, met tonen van kruisbes, kiwi en limoen
Stefan Winter / Riesling Trocken Rheinhessen
De witte wijnen van Stefan Winter behoren tot de top in Duitsland. Niet zo gek, Want Winter deed in het begin van zijn carrière al ervaring op bij twee beroemde Duitse topproducenten: Bassermann-Jordan in de Pflaz en Keller in Rheinhessen. In 2013 ontving hij de ultieme erkenning voor zijn talent in de vorm van toetreding tot het exclusieve Verband Deutscher Prädikatsweingüter (VDP). Stefans specialismen zijn Riesling en de Bourgondische druiven Chardonnay, Weiss- en Grauburgunder. Hij teelt ze in wijngaarden op de kalkrijke grond rond het dropje Dittelsheim-Heßloch. De druiven hebben hierdoor een fijne mineraliteit en een uitgesproken smaak. Winter werkt biologisch, maar heeft vanwege de vele extra administratieve handelingen geen officiële certificering aangevraagd. Stefan vindt het biokeurmerk ook geen verkoopargument. De kwaliteit van zijn wijnen is voor hem het enige dat telt. Zijn ‘instap-Riesling’ is dan ook voorbeeldig en – gezien de prijzen van vergelijkbare wijnen – een koopje. Deze opwekkende en gastronomisch breed inzetbare witte is dan ook een perfecte wijn om ruim op voorraad te hebben in december!
Normaal € 9,65 nu voor € 8,65
Expressief in de geur, verleidelijk fris en sappig van smaak
Compromisloze kwaliteit voor een zeer scherpe prijs
Heerlijk zo én gastronomisch breed inzetbaar
Weingut Thörle / saulheim Silvaner Kalkstein Rheinhessen
Johannes en Christoph Thörle maken snel faam met hun ambachtelijke productie van witte en rode wijn uit Rheinhessen. Hoewel topkwaliteit Duitse witte wijn doorgaans vereenzelvigd wordt met de Rieslingdruif, ontstaat er bij kenners een snelgroeiende belangstelling voor wijnen van Silvaner. Zo ook voor die van de gebroeders Thörle. De twee maken een bijzonder fraaie en sterk door terroir getypeerde Silvaner. Dit doen ze door het rendement per wijnstok laag te houden in hun kalkrijke wijngaarden rondom Saulheim. De druiven plukken ze in de laatste weken van oktober met de hand. Vervolgens vergisten ze de druiven voor een deel in grote en deels kleine eikenhouten fusten. De wijn wordt na ongeveer zes maanden rijping op de gistcellen gebotteld. “Mineralisch frisch und menüfreundlich” zegt Johannes over zijn ‘Spitzenwein’. Daar hebben we weinig aan toe te voegen. Deze kristalzuivere witte wijn maakt grote indruk op ons en we raden hem van harte aan als topper bij uw diner!
Normaal € 17,30 nu voor € 14,95
Van met de hand geoogste druiven van kalkrijke wijngaard
Onderscheidend, elegant en sappig van smaak
Fantastisch bij verfijnde visgerechten of gevogelte
Domaine de L’Arjolle Paradoxe Rouge Côtes de Thongue Terra Vitis
Domaine de L’Arjolles rode topwijn Paradoxe is een briljante blend van Bordeauxdruiven Cabernet Franc en Merlot en van de typische Zuid-Franse druivenrassen Syrah en Grenache. De druiven worden handmatig geoogst en tweemaal geselecteerd op kwaliteit: eenmaal in de wijngaard en nogmaals bij aankomst in de kelder. Na de vergisting volgt een rijping van twaalf maanden in nieuwe eikenhouten fusten. Een werkwijze die past bij een wijn van hoog niveau. François Teisserenc bouwt na de pensionering van zijn vader het succes uit en gebruikt voor een groot deel nieuwe fusten van beroemde Bourgogne-tonneliers zoals Mercurey, Chassin en Seguin Moreau. Deze fusten beperken de directe invloed van het eikenhout, maar verlenen vooral elegantie en finesse. Dat proef je terug in deze indrukwekkende Paradoxe met zijn volle en krachtige, maar velourszachte smaak. Een grote wijn!
Normaal 21,50 nu voor € 19,50
Blend van Syrah, Cabernet Franc, Merlot & Grenache
Indrukwekkend, verleidelijk en met veel smaaklengte
Fantastisch bij geroosterd vlees
Domaine de L’Arjolle Paradoxe Blanc Côtes de Thongue Terra Vitis
François Teisserenc trekt alle registers open om deze indrukwekkende witte Paradoxe te maken. Het is een blend van voornamelijk Viognier (80%) en een beetje Sauvignon Blanc. De druiven worden half september met de hand geplukt van een perceel met maar liefst 9000 wijnstokken per hectare. Door deze plantdichtheid is er een sterke onderlinge concurrentie en een rendement van slechts 25 hectoliter per hectare. Ongekend laag voor het mediterrane klimaat in de Languedoc! Het perceel behoort dan ook tot de allerbeste wijngaarden van L’Arjolle. De rijping vindt plaats in nieuwe eikenhouten fusten van vooraanstaande Bourgogne-tonneliers. Vervolgens blijft de wijn gedurende tien maanden in contact met de gisten. Over het resultaat kunnen we alleen maar lovend zijn. Evenwicht, elegantie, frisheid, luxe, uiterst verfijnde houtdosering en lange afdronk kenmerken de Paradoxe. Schenk deze sublieme witte, net als exclusieve Bourgogne of Riesling, bij voorkeur uit een karaf. De beluchting zorgt voor een grote aromatische complexiteit.
Normaal 21,50 nu voor € 19,50
Eikengerijpte blend van Viognier en Sauvignon Blanc
Luxe, geconcentreerd & zeer gastronomisch
Na beluchting in een karaf op z’n fraaist
Tenuta Giuliano Montepulciano D’Abruzzo BIO
Het kleine landgoed Tenuta Giuliano is onderdeel van het succesvolle Collefrisio in de Oost-Italiaanse Abruzzen. De elf hectaren wijngaard van de Tenuta liggen op de uitlopers van de Majella, het op één na hoogste massief van de Apennijnen. De wijnstreek Abruzzen is in potentie een fantastische bron van krachtige, maar ook zachte rode wijnen. Toch produceren de vele coöperaties in dit gebied vaak weinig verfijnde en soms zelfs ruwe wijnen. Amadeo de Luca en Antonio Patricelli laten zien dat het anders kan. Door de late pluk, een strenge selectie en een vakkundige vinificatie maken ze een kruidige, rijke rode wijn met verleidelijke tonen van donker fruit en eikenhout. De kwaliteit van de druiven is, zoals altijd, voor een groot deel bepalend. Het lage rendement van de wijngaard zorgt voor veel smaakconcentratie. Deze krachtige rode wijn maakt dan ook indruk met een perfecte balans tussen de volle, zachte smaak en de typische frisheid van goede Montepulcianodruiven. Een voltreffer!
Normaal € 10,90 nu voor € 9,70
Van biologisch geteelde Montepulciano
Met verleidelijke eikenhoutrijping
Heerlijk bij stoofgerechten
La Caudrina Moscato D’Asti
In het gigantische aanbod van Moscato d’Asti is het altijd even zoeken naar een écht goede kwaliteit. Door de vele simpele varianten zou je soms bijna vergeten dat Moscato ook een ongelofelijke verfijnde, delicate wijn kan zijn, inclusief complexiteit en terroirexpressie. Wij importeren al jaren La Caudrina. Deze Moscato wordt gezien als een van de referentiewijnen van de streek door Ian d’Agata – de Italiëspecialist van het toonaangevende Vinous. Met z’n elegante, geparfumeerde neus, intense smaak, fijne mousse, zeer bescheiden alcoholgehalte en lichtzoete afdronk is deze bubbel ideaal bij desserts zoals taartjes met wit fruit en panna cotta. Hij is ook verrassend als aperitief. Puur drinkplezier is in ieder geval gegarandeerd!
Normaal € 13,20 nu voor € 11,40
La Caudrina geldt als een van de referenties van de streek
Aromatisch, verfrissend en laag in alcohol
Een perfecte match met tal van desserts
Mirabelle de la Jaubertie Monbazillc
Wat een prachtige zoete witte wijn van Hugh Ryman, eigenaar en wijnmaker van Château de la Jaubertie. Een klein deel van de biologisch geteelde witte druiven wordt niet geoogst voor de productie van droge witte wijn, maar blijft langer aan de stok rijpen. De vochtige omstandigheden in het naseizoen bespoedigen de ‘pourriture noble’ (edele rotting), waarbij de druiven verschrompelen en in smaak concentreren. De zeer lage opbrengst zorgt voor een magnifieke Monbazillac die uitermate goed past bij niet al te uitgesproken desserts, blauwaderkazen of foie gras. Maar ook zonder er iets bij te eten is dit een ware traktatie. Een aangebroken fles blijft in de koeling gemakkelijk vele dagen goed. Perfect voor de feestdagen.
Normaal € 12,35 nu voor € 10,50
Vol, aanhoudend, evenwichtig en elegant
Past perfect bij niet al te uitgesproken desserts en blauwe kaas
Ook zonder er iets bij te eten een ware traktatie
Quinta da Romaneira Late Bottled Vintage 2015 Port
De schitterende late bottled vintage van het prestigieuze Douro-huis Quinta da Romaneira is gemaakt van Touriga Nacional, Touriga Franca en Tinto Cão. Het is een heuse singel quinta-LBV, want alle druiven zijn afkomstig uit eigen wijngaarden – een bijzonderheid in de Douro. Eenmaal geplukt, worden de druiven voor optimale extractie van kleur en tannine met de voet getreden in roestvrijstalen, temperatuurgecontroleerde lagares. Na de vergisting rijpt wijnmaker Carlos Agrellos de LBV gedurende 60 maanden in houten vaten van kastanje- en eikenhout. Het resulteert in een klassieke en bijzonder mooie Late Bottled Vintage, met tonen van vers en gedroogd fruit en specerijen, en een fluwelige maar ook krachtige structuur. Om zoveel mogelijk van de smaak te behouden is de wijn ongefilterd gebotteld. De fles kan dus nog wat bezinksel bevatten. Deze klassieker mag niet ontbreken met Kerst! Warm aanbevolen bij kaas en desserts en ook gemakkelijk nog tien jaar te bewaren.
Normaal € 21,90 nu voor € 18,95
Uitsluitend van druiven uit eigen wijngaarden
Ongefilterd, dus puur en intens van smaak
Nu heerlijk en nog zeker tien jaar te bewaren
Huber / Rosenstock Grüner Veltliner Traisental BIO
Markus Huber is een van de referenties van de Oostenrijkse wijnregio Traisental. Zijn reputatie dankt hij met name aan zijn elegante, authentieke en terroirgedreven witte wijnen van de voor de regio zo typische kalksteenbodems. Voor alledag maakt Markus deze voortreffelijke ‘instapkwaliteit’ Grüner Veltliner Rosenstock. Hiervoor koopt hij bij bevriende wijnboeren optimaal rijpe druiven in. Zo komen ze van verschillende percelen in Traisental, met stokken van tussen de vijf en tachtig jaar oud. Na de oogst kneust Markus de druiven en volgt schilinweking van zes uur. Vervolgens perst hij de druiven en vergist hij het sap in roestvrijstalen tanks. De wijn rijpt hierna nog drie maanden op de neergeslagen gisten. Dit geeft wat extra vulling en complexiteit. Het resultaat is een heerlijke lichtvoetige, klassieke Grüner, met de onmiskenbare krilstalzuivere Huber-signatuur. Drink deze fijne witte wijn als aperitief of is combinatie met (gerookte) zalm of forel. Ook erg lekker bij licht kruidige Aziatische gerechten!
Normaal € 11,20 nu voor € 9,95
Van Markus Huber, topwijnmaker in Traisental
Fris, tintelend en fruitig
Lekker als aperitief of bij (gerookte) vis