Wijnbericht-aanbiedingen maart 2025
Huber / Obere Steigen Grüner Veltliner Traisental BIO
Markus Huber heeft zich de afgelopen jaren onvermoeibaar ingezet om te laten zien hoe exceptioneel Grüner Veltliner kan zijn. En dat is niet onopgemerkt gebleven. Oostenrijk-expert Stuart Pigott schreef : ‘It takes a free thinker and perfectionist like the 45-year-old Markus Huber, who took over the then tiny family winery in 2000, to make game-changing wines like this’. Het geheim van Hubers wijnen is de speciale samenstelling en ligging van zijn wijngaarden. Zo komen de druiven voor deze Grüner uit de koele en hooggelegen terraswijngaard Obere Steigen. De stokken staan aangeplant op een kalkhoudende bodem. Deze combinatie van factoren geeft een bijzondere finesse aan de wijn, die mooi combineert met visgerechten en salades, maar ook uitstekend als aperitief te drinken is. Proef ‘m zelf en U zult begrijpen waarom Huber tot de elite van Oostenrijkse wijnmakers wordt gerekend.
Normaal € 15,50 nu voor € 13,95
Van Oostenrijkse topproducent Markus Huber
Verfijnd, licht kruidig en met fraaie diepgang
Mooi als aperitief en bij salades of vis
Wijnbericht aanbieding
Ca’ del Prato Prima Vera Bianco Veronese
Genieten van een glas vrolijke, opwekkende witte? Dan is deze Prima Vera uit de heuvels van de Veneto een perfecte kandidaat. Het is een mix van de internationale Chardonnay, aangevuld met Italiaanse sterren Cortese (van de bekende witte Cavi), Friulano en Garganega (de Soave-druif). De druiven worden geoogst in de wijngaarden met kleirijke bodems in de omgeving van Lugana en het Gardameer. Na de pluk en de persing vergist en rijpt de wijn in roestvrijstalen tanks, wat ervoor zorgt dat ‘ie heerlijk aromatisch, fris en fruitig blijft. De Prima Vera geurt verleidelijk naar citrus, appel, peer, jasmijn en een vleug amandel. De smaak is levendig, fris en sappig. Z’n lichte karakter maakt ‘m heerlijk doordrinkbaar op zichzelf, als borrelwijn, of bijvoorbeeld bij Italiaanse vleeswaren (mortadella, bresaola) of antipasti. Welk jaargetijde het ook is, met de Prima Vera is de lente nooit ver weg!
€ 7,95 per fles / € 7,29 bij 12 flessen
Mix van Chardonnay, Cortese, Friulano en Gaganega
Heerlijk op zichzelf, bij Italiaanse vleeswaren of bij antipasti
Wijnbericht aanbieding

{“capture_mode”:”AutoModule”,”faces”:[]}
Vecchia Torre Vermentino Salento
Deze verleidelijke Vermentino neemt U meteen mee naar de prachtige Zuid-Italiaanse streek Puglia. Hij wordt gemaakt door de Sympatieke coöp Vecchia Torre in Leverano. Het wijngoed werd in de arme jaren zestig opgericht door een klein gezelschap – 42 mannen en 2 vrouwen om precies te zijn – van kleine grondbezitters, boeren, leraren en een priester. Door hun krachten te bundelen, hoopten ze op een betere toekomst. Die droom is zonder meer uitgekomen. Vandaag de dag staat Vecchia Torre bekend om z’n betaalbare, karaktervolle en kwalitatief excellente Salento-wijnen. Hoewel de Vermentinodruif van origine niet in Puglia thuishoort, doet deze razend populaire mediterrane druif het uitstekend in het warme, droge klimaat van Salento. Vecchia Torre oogst z’n Vermentino in de zonnige, glooiende wijngaarden aan de kust. Wijnmaker Ennio Cagnazzo maakt er – met zijn ruim dertig jaar ervaring – een karakteristieke Zuid-Italiaanse witte van. Hij is mooi droog, fris én vol, met tonen van steenfruit en amandel. Drink ‘m op zichzelf, bij salades en diverse pasta- en visgerechten – en waan U voor even in het zuiden van Italië.
Normaal € 9,90 nu voor € 8,80
Van de mediterrane Vermentinodruif
Fris én vol, met tonen van steenfruit en amandel
Heerlijk bij salades, pasta’s en visgerechten
Wijnbericht aanbieding
La Bouïssière / La Contrebasse Rouge Vin de France
In deze voortreffelijke streekwijn brengt Thierry Faravel zijn twee grote liefdes in het leven samen: wijn en muziek. Behalve de bevlogen wijnmaker van het gerenommeerde Gigondas-domein La Bouïssière, is Thierry namelijk ook een begenadigd jazzmuzikant. Hij bespeelt – en U raadt het al – de contrabas. En niet zomaar een exemplaar: muzikanten wereldwijn lenen zijn bijzondere instrument graag voor hun studio-opnames en optredens. Voor La Contrebasse Rouge neemt Thierry Rhônedruiven Grenache en Syrah, afkomstig uit minder nobele wijngaarden dan bijvoorbeeld Gigondas – vandaar een Vin de France. Ze krijgen echter wel exact dezelfde zorg – in de wijngaard van Gilles en in de kelder van Thierry – als de chique Rhône-cru’s van Bouïssière. En dat levert een wijn als een contrabas op: één met kracht én finesse, met elegantie én de onmiskenbare identiteit van een rode wijn uit de zuidelijke Rhônevallei. Hij heeft de verleidelijke sappigheid van een vin de soif, maar laat U niet misleiden: daaronder ligt een serieuze structuur, die ervoor zorgt dat U deze fraaie rode ook gerust nog enkele jaren kunt bewaren. Onze suggestie? La Contrabasse, charcuterie en een mooie jazzplaat. Zoals de broers U toewensen op het etiket: ‘bonne écoute et bonne dégustation’.
Normaal € 11,95 nu voor € 9,95
Schitterende streekwijn van Gigondas-grootheid
Combineert kracht en verfijning
Heerlijk met charcuterie en een mooie jazzplaat
Wijnbericht aanbieding
Le Clos du Caillou Le Caillou Blanc Côtes du Rhône BIO
Witte Rhônedruivenrassen maken een comeback en verrijken het wijnaanbod met hun originele smaken. Zo staan bij Le Clos du Caillou onder meer oude stokken Grenache Blanc, Clairette en Roussanne in de wijngaard. Dikwijls hebben deze klassiekers het moeilijk in de concurrentie met populaire en bekende druiven als Sauvignon Blanc. Maar gelukkig zijn ze nooit helemaal verdwenen uit de betere Franse gastronomie, waar ze gewaardeerde en niet-dominante tafelgenoten zijn bij verfijnde gerechten. Bruno Gaspard maakt optimaal gebruik van moderne vinificatietechnieken om van deze traditionele druivenrassen hedendaagse witte biowijnen te maken. La Caillou Blanc heeft een sappige smaak met een heerlijke frisheid en is bijna vanzelfsprekend gebotteld zonder enige vorm van eikenhoutrijping. Deze droge, geurige witte wijn smaakt in z’n jeugd het best, maar liefhebbers van rijpe tonen kunnen ‘m gemakkelijk tot drie jaar na de oogst bewaren. Niet alleen een gastronomisch interessante wijn, maar ook een heerlijk aperitief. Warm aanbevolen!
Normaal € 15,30 nu voor € 13,50
Van klassieke witte Rhônedruiven
Geen geurexplosie, maar complexiteit en verfijning
Voortreffelijk bij zeetong of een romig pastagerecht
Wijnbericht aanbieding
Le Clos du CAillou Le Caillou rouge Côtes du Rhône BIO
Sylvie Vacheron en Bruno Gaspard, eigenaren van het befaamde Châteauneuf-du-Pape-domein Le Clos du Caillou, maken een weergaloze en zeer toegankelijke rode Côtes du Rhône. De druiven zijn afkomstig van een zestig jaar oude wijngaard in de gemeente Courthezon, beplant met hoofzakelijk Grenache. De met de hand geplukte druiven vergisten in roestvrijstalen tanks en traditionele betonnen kuipen, waarna de wijn ook in betonnen kuipen rijpt. Het doel van Vacheron en Gaspard is deze wijn zo elegant mogelijk te maken, met behoud van de kruidigheid en fruittonen van de Grenache. Deze ongelooflijk mooie Côtes du Rhône is dan ook geen donkergekleurde massieve wijn. Juist door zijn toegankelijkheid en grote verfijning steekt hij ver uit boven de gemiddelde kwaliteit van deze bekende herkomstbenaming. Schenk de wijn gerust licht gekoeld, op zo’n 15 à 16 ͦC. Drink ‘m bijvoorbeeld bij worst, paté of gegrilde kip – genieten gegarandeerd.
Normaal € 15,30 nu voor € 13,50
Van druiven van 60 jaar oude, biologisch bewerkte wijngaard
Verfijnd, kruidig en heerlijk doordrinkbaar
Lekker bij worst, paté of gegrilde kip
Wijnbericht aanbieding
Abbotts & Delaunay / Les Fruits Sauvages Chardonnay Pays d’Oc
Wie beter dan de familie Delaunay kan een mooie Chardonnay maken in Zuid-Frankrijk? Laurent Delaunay, telg uit een Bourgogne-wijnfamilie, kocht in 2005 de kleine ‘boutique winery’ van de getalenteerde Australische Nerida Abbott in het dorpje Marseillette en bouwde sindsdien het gamma uit. Inmiddels maakt zijn dochter Jeanne de wijnen. De houtgerijpte Chardonnay is de ‘signatuurwijn’ van de familie. Jeanne selecteert de druiven in hoger gelegen percelen in onder meer de Cevennen en Limoux. Een derde deel van de opbrengst vergist ze in nieuwe eikenhouten vaten. Vervolgens assembleert Jeanne de in eiken vergiste wijn met de roestvrijstaal vergiste wijn. De uiteindelijke assemblage laat ze tot slot nog zo’n negen maanden ‘sur lie’ rijpen met periodieke batonnâge. Het resultaat is een knap gemaakte Chardonnay met heerlijke eikenhouttonen en een volle, zachte smaak.
Normaal € 9,95 nu voor € 8,95
Van Bourgogne-familie Delaunay
Deels vergist in nieuwe eikenhouten vaten
Heerlijk als borrelwijn en aan tafel
Wijnbericht aanbieding
Abbotts & Delaunay / Les Fruits Sauvages Pinot Noir Pays d’Oc
Ook met de Pinot Noir-druif weten de uit de Bourgogne afkomstige Delaunays wel raad. Jeanne selecteert uitsluitend terraswijngaarden in de Aude-vallei op de uitlopers van de Pyreneeën. Door het beperkte rendement van rond de 50 hl/ha krijgen de druiven de juiste schilrijpheid. Dit is cruciaal voor een zuivere, rijpe geur en smaak in de wijn. Na de vergisting in roestvrijstalen tanks rijpt ongeveer een kwart van de productie gedurende zes tot negen maanden in eikenhouten fusten. Het resultaat is indrukwekkend, niet vanwege een grote concentratie, maar juist door de toegankelijke, loepzuivere en elegante smaak met de verleidelijke nuance van nieuw eikenhout.
Normaal € 9,95 nu voor € 8,95
Knap gemaakt door Jeanne Delaunay
Met subtiele eikeninvloed
Lekker bij ratatouille of gebraden kip
Wijnbericht aanbieding
Abbotts & Delaunay / Les Fruits Sauvages Pinot Noir Pays d’Oc
Ook met de Pinot Noir-druif weten de uit de Bourgogne afkomstige Delaunays wel raad. Jeanne selecteert uitsluitend terraswijngaarden in de Aude-vallei op de uitlopers van de Pyreneeën. Door het beperkte rendement van rond de 50 hl/ha krijgen de druiven de juiste schilrijpheid. Dit is cruciaal voor een zuivere, rijpe geur en smaak in de wijn. Na de vergisting in roestvrijstalen tanks rijpt ongeveer een kwart van de productie gedurende zes tot negen maanden in eikenhouten fusten. Het resultaat is indrukwekkend, niet vanwege een grote concentratie, maar juist door de toegankelijke, loepzuivere en elegante smaak met de verleidelijke nuance van nieuw eikenhout.
Normaal € 9,95 nu voor € 8,95
Knap gemaakt door Jeanne Delaunay
Met subtiele eikeninvloed
Lekker bij ratatouille of gebraden kip
Wijnbericht aanbieding
Las Quadras / Tinto Costers del Segre
Las Quadras wordt voor ons samengesteld door de talentvolle oenologe Maria Ráfales. In het Catalaanse dorpje Flix – ongeveer 150 kilometer westelijk van Barcelona – maakt zij al enkele jaren prachtige wijnen. Deze onderscheidende Catalaanse rode wijn is gemaakt van dé Spaanse topdruif Tempranillo, aangevuld met 30% Ganacha. De Tempranillo doet het heel goed in de hoger gelegen en dus koelere wijngaarden in Spanje. Mits goed gesnoeid – zoals bij Las Quadras – bereikt deze druif er een perfecte rijpheid. De Garnacha zorgt voor een kruidige smeuïgheid die heel goed samengaat met de frisheid en elegantie van de Tempranillo. Na de oogst volgt een moderne vinificatie met aansluitend een rijping van vier maanden in grote vaten van Frans eikenhout. De eikengeur past mooi bij het subtiele aroma van bessenfruit. De smaak is heel toegankelijk, sappig en zelfs vol, maar zonder zwaar te zijn. Heerlijk bij kip, gegrild vlees of zomaar buiten de maaltijd om.
Normaal € 10,40 nu voor € 9,30
Blend vn Tempranillo en Garnacha
Fruitig, sappig en vol van smaak
Heerlijk bij kip of gegrild vlees
Wijnbericht aanbieding
Las Quadras Selecció Crianza Costers del Segre
Ook Maria’s crianza is buitengewoon geslaagd. Wat een ontzettend goede en originele wijn – en dat voor zo’n bescheiden prijs! Wat je noemt een trouvaille. Hoewel het wijngoed een keur aan druivenrassen aangeplant heeft staan, wordt de crianza gemaakt van twee echte klassiekers: Garnacha en Syrah. Omdat Maria vindt dat goede wijnen ontstaan in de wijngaard, besteedt ze veel aandacht aan het wijngaardonderhoud. Ook in de kelder is ze een perfectionist. Ze laat niets aan het toeval over en bedient zich van de modernste technieken. Na de temperatuur-gereguleerde fermentatie rijpt de wijn zo’n negen maanden in vaten van Frans en Amerikaans eiken. Hierna rijpt de wijn nog minimaal een half jaar in de fles. Drink deze luxe geurende en smakende Crianza bij voorkeur aan tafel, bij stevige gerechten zoals stamppot, gegrild of gestoofd vlees of gerijpte kaas.
Normaal € 14,20 nu voor € 12,50
Blend van perfect rijpe Garnacha en Syrah
Gerijpt in Frans en Amerikaans eiken
Ideaal bij stevige, winterse gerechten
Wijnbericht aanbieding
Domaine de L’Arjolle / Equilibre Limited Cabernet-Merlot-Syrah Côtes de Thongue
Op ons verzoek maakte Arjolle een nieuwe, hedendaagse versie van de ooit zo succesvolle Cuvée de L’Arjolle. Deze rode wijn was in de jaren negentig het paradepaardje van het domein, maar stopte in 2005 door de opkomst van de populaire ‘mono- en bi-cépages’, wijnen gemaakt van één of twee druivenrassen. Het etiket van de Cuvée de L’Arjolle vermeldde nooit van welke druiven de wijn was gemaakt en dat wisselde ook wel eens, afhankelijk van het oogstjaar en de rijpheid van de verschillende druiven. Het assembleren van diverse druivenrassen is dan ook een vak apart en van grote invloed op de smaak en kwaliteit van de wijn. François Teisserenc leerde deze praktische vaardigheid van vader op zoon. En dat proef je in de zeer geslaagde Équilibre Limited Release, gemaakt van de meest expressieve en rijpe Cabernet Sauvignon, Merlot en Syrah. Een overtuigende rode, met de luxe geur en smaak van krachtige Cabernet, volle milde Merlot en kruidige, ‘warme’, mediterrane Syrah.
Normaal € 11,30 nu voor € 9,30
Bordeaux-elegantie met mediterrane warmte
Prachtige fruitexpressie en een volle, milde smaak
Een geweldige begeleider van gegrild vlees