Wijnbericht-aanbiedingen mei 2025
Adega de Monção / Alvarinho-Trajadura Vinho Verde Monção e Melgaço
Adega de Monção ligt in het hart van de Vinho Verde-streek, in de subregio Monção e Melgaço.Het wijngoed maakt hier deze exemplarische Vinho Verde van 50% Alvarinho- en 50% Trajaduradruiven. Dat doet het op een moderne manier, maar met behoud van karakteristieke kenmerken zoals een heel licht prikkeltje in de smaak. Modern wil zeggen dat er alles aan gedaan wordt om de verse fruittonen van de druiven te bewaren en contact met zuurstof tijdens de vinificatie te voorkomen. Het resultaat is een opvallende, spatzuivere witte wijn met een heerlijke, milddroge smaak. Hij is perfect als terras- of borrelwijn, maar ook heerlijk bij bijvoorbeeld sardines uit blik of zachte kazen. Vinho Verde zoals ‘ie bedoeld is!
€ 7,40 per fles / € 6,78 bij 12 flessen
Van Alvarinho- en Trajaduradruiven
Geoogst in gerenommeerde subregio Monção e Melgaço
Perfecte terras- en borrelwijn
Wijnbericht aanbieding
Herdade de São Miguel Colheita Seleccionada Branco Alentejano
Alexandre Relvas is de getalenteerde oenoloog van Herdade de São Miguel in Alentejo. Hij maakt optimaal gebruik van de originaliteit en kracht van de Portugese inheemse druiven (Verdelho, Antão Vaz en Arintho in dit geval) en verwerkt ze op een moderne, internationale manier. Hij voegt voor extra complexiteit ook Viognier toe. De druiven worden ’s ochtends vroeg en op het juiste rijpingsmoment met de hand geplukt. Vervolgens vergisten ze onder lage temperatuur; de helft in tanks en de helft in vaten. Hierna rijpt de assemblage van beide delen ongeveer vier maanden in eikenhouten fusten van 400 liter. Deze luxe werkwijze heeft een kenmerkende invloed op de geur en smaak en geeft de wijn meer kracht en complexiteit. Hierdoor smaakt hij bijvoorbeeld goed bij wit vlees, gevogelte of garnalen met knoflook. Zeer geslaagd!
Normaal € 9,30 nu voor € 8,00
Van lokale Portugese druiven en Viognier
Lux en complex dankzij gedeeltelijke vergisting en rijping in eikenhout
Heerlijk bij gegrilde vis of knoflookgarnalen
Wijnbericht aanbieding
Herdade de São Miguel Colheita Seleccionada Tinto Alentejano
Voor Alexandre Relvas begint wijn maken met veel aandacht voor het werk in de wijngaard. Alleen met optimaal rijpe druiven is hij in staat om volle én zachte rode wijnen te maken. De rode Colheita Seleccionada is gemaakt van onder meer Alicante Bouschet, Syrah, Touriga Franca en Touriga Nacional. Samen zorgen ze voor expressie en complexiteit in geur en smaak. Na de vergisting rijpt de helft van de wijn ongeveer vier maanden in grote eikenhouten fusten van vierhonderd liter. Hierna volgt de assemblage met de niet-eikengerijpt wijn. Zo ontstaat een fraaie balans tussen tonen van rijp fruit en de invloed van het eikenhout. De Colheita Seleccionada is dan ook een prachtige, moderne Portugese wijn, die geweldig aan tafel is, maar vanwege de zachte tannine ook heerlijk op zichzelf.
Normaal € 9,30 nu voor € 8,00
Bijzondere blend van lokale en internationale druiven
Rijp donker fruit, kruidigheid en verleidelijk eiken
Heerlijk zo, bij gegrild vlees of gerijpte kazen
Wijnbericht aanbieding
Stefan Winter / Blanc de Noir Spätburgunder Rheinhessen
Stefan Winter is een wittewijnmaker in hart en nieren. Dat blijkt wel uit het feit dat hij deze fraaie Blanc de Noir produceert; zelfs van zijn blauwe Spätburgunderdruiven maakt Stefan nog een prachtige witte wijn! Hoe dat hij dat? Simpel. Wijn krijgt zijn kleur door contact met de schil van de druif, waarin zich kleurstoffen bevinden. Hoe minder contact met de schil, hoe minder kleur de uiteindelijke wijn heeft. Om deze witte Spätburgunder te maken, gebruikt Stefan uitsluitend het eerste deel van de persing. Dat sap is namelijk niet of nauwelijks bij de schillen geweest en zodoende vrijwel kleurloos, net als een witte wijn. De vergisting en korte rijping vinden plaats in roestvrijstalen tanks, waarna de wijn gebotteld wordt. Het levert een heerlijke, verrassende witte wijn op. Sappig, mild en fris, met de smaak van rijpe appel, steenfruit en net even wat meer vulling dan de gemiddelde witte wijn. Zoals al Winters wijnen is ‘ie spatzuiver, verfijnd en super verleidelijk. Origineel als aperitief, maar ook lekker bij diverse gerechten. Een aanrader!
Normaal € 10,95 nu voor € 9,95
Van het eerste deel van de persing, dus geen kleur
Rijp appelfruit en sappige, milde zuren
Heerlijk bij charcuterie of asperges
Wijnbericht aanbieding
Von der Mark-Walter Weissburgubder Baden
Jürgen von der Mark is wat je noemt een markant wijnmaker. Hij is niet alleen afgestudeerd als oenoloog aan de universiteit van Geisenheim, maar ook als eerste Duitser Master of Wine aan het prestigieuze Britse Institute of Masters of Wine. Zijn wijnen maakt hij in het zuiden van Baden, niet ver van de Bourgogne. Hier legt hij zich toe op het maken van wijnen van de Burgundersorten. Spätburgunder (Pinot Noir) is zijn grote liefde, maar ook met de Weissburgunder (Pinot Blanc) weet Jürgen wel raad. Voor deze cuvée betrekt hij de druiven deels uit eigen wijngaarden en deels bij bevriende wijnboeren. Alle wijnstokken zijn tenminste twintig jaar oud, wat de wijn een mooie smaakconcentratie geeft. Eenmaal op het wijngoed perst Jürgen de Weissburgunderdruiven voorzichtig. Het sap laat hij vergisten in roestvrijstalen tanks en een klein deel in tonneaux. De Weissburgunder rijpt hierin vervolgens op de gisten tot aan de botteling. Het levert een heerlijk sappige, originele en verfrissende witte wijn op, die het goed doet als borrelwijn, aperitief, of begeleider van lichte gerechten. Jürgen zelf omschrijft ‘m zeer treffend als “unser Wein zu Sonne und Fisch’. Wij krijgen er dorst van!
Normaal € 11,40 nu voor € 9,95
Van Burgunderspecialist en Master of Wine Von der Mark
Fruitig, sappig en intens van smaak
Heerlijk als aperitief, bij asperges of vis
Wijnbericht aanbieding
Von der Mark-Walter Spätburgunder Baden
Naast zijn kleine, in Spätburgunder gespecialiseerde wijndomein heeft oenoloog en Master of Wine Jürgen von der Mark nog een interessant project in Baden, samen met Weinakademiker Guido Walter. De twee vrienden hebben zichzelf tot nobel doel gesteld ‘cultuurwijnen voor alledag’ te maken, oftewel betaalbare wijnen mét persoonlijkheid en authenticiteit. Daar zijn ze met deze fantastische Spätburgunder wonderwel in geslaagd. Wat een ontzettend lekkere, typische en karaktervolle rode Badenwijn. En dan ook nog eens zo sympathiek geprijsd. Een opvallende prestatie! De druiven worden ingekocht bij wijnboeren in Ortenau, dat wordt gezien als een van de mooiste subregio’s van Baden. Jürgen en Guido onderhouden een persoonlijke relatie met de boeren, bepalen het oogstmoment en zien erop toe dat er met respect voor de wijngaard gewerkt wordt. Eenmaal geoogst verwerken de twee de druiven op Jürgens wijngoed. Deze Spätburgunder is een zeer verleidelijke, fruitige, lichtrode wijn. Sappig en rijp, geconcentreerd bessenfruit, iets kruidigheid en een vleugje houtinvloed. Heerlijk om zo te drinken (ook in de zomer!), maar ook erg lekker bij bijvoorbeeld kip of wit vlees. Voor optimaal drinkgenot adviseren we ‘m licht gekoeld te serveren.
Normaal € 11,40 nu voor € 9,95
Uit Baden, de ‘Bourgogne’ van Duitsland
Betaalbaar én authentiek
Licht gekoeld het lekkerst
Wijnbericht aanbieding
Coté Aix / Rosé Coteaux d’Aix-en-Provence BIO
De Provence-rosé die U de hele zomer wilt drinken? Coté Aix! Met z’n kenmerkende licht zalmroze kleur, verleidelijke aroma’s van aardbei en framboos en sappige, dorstlessende smaak is deze pracht-Provence een waar genot in het glas. Tel daar het bescheiden alcoholgehalte, de fraaie flesvorm en z’n sympathieke prijs bij op en U heeft een onversneden zomerhit te pakken. De Coté Aix wordt gemaakt van Grenache- en Syrahdruiven, die op biologische wijze geteeld worden rondom Aix-en-Provence. De wijngaarden liggen op het zuiden en hebben een arme, lichte bodem bestaande uit verweerd leisteen en witte kwarts. De druiven kunnen er perfect rijpen, maar behouden ook een aangename frisheid. Eenmaal geplukt, worden de druiven meteen geperst. De vergisting vindt plaats in roestvrijstalen tanks, wat zorgt voor een pure fruitexpressie. Het resultaat is een multi-inzetbare rosé, die zich perfect laat drinken op het terras, op de boot, tijdens een picknick, of natuurlijk aan tafel. Suggesties? Salade met geitenkaas, gegrilde vis of pasta met citroen.
Normaal € 11,20 nu voor € 9,95
Van biologisch geteelde Grenache & Syrah
Fris en fruitig, met tonen van aardbei en framboos
Perfecte terraswijn, ook heerlijk aan tafel
Wijnbericht aanbieding
Casa Relvas / Pom Pom Rosé Aletejano
Wat een fraaie, knap gemaakte rosé van Alexandre Relvas, de wijnmaker van ons populaire Alentejo-domein Herdade de São Miguel. Vanwege het hete klimaat in het zuiden van Portugal zijn de meeste wijnen van Alexandre weliswaar fraai gebalanceerd, maar ook diep van kleur en vol, krachtig en uitgesproken van smaak. De Pom-Pom heeft daarentegen een opvallend licht zalmroze kleur en een verrassend verfrissende smaak. Alexandre maakt ‘m van met de hand geplukte Touriga Nacional, Syrah en Aragonez (Tempranillo). Eenmaal in de kelder worden de druiven na een korte schilinweking geperst, waardoor het sap mooi zalmroze kleurt. Alexandre laat het sap deels in roestvrijstalen tanks vergisten en deels in eikenhouten vaten. Tot slot laat hij 10% van de wijn vier maanden rijpen in vaten van Frans eiken, voor net wat extra vulling en romigheid. De Pom-Pom is dan ook een sappige, toegankelijke rosé, met tonen van aardbei, perzik en grapefruit en een aanhoudende smaak. Drink ‘m als aperitief met wat kleine hapjes, maar ook bij zomerse salades, gegrilde vis of schaal- en schelpdieren. Een prachtrosé die met z’n bijzondere uitmonstering ook nog eens prachtig staat op tafel.
€ 12,70 per fles Bij 12 flessen 6 bijpassende glazen ter waarde van 30 euro cadeau op=op
Van met de hand geplukte Touriga Nacional, Syrah en Aragonez
Verfrissend en romig, met tonen van rood fruit en grapefruit
Heerlijk als aperitief, bij borrfelhapjes, salde of seafood
Wijnbericht aanbieding
Domaine Coudoulet / La Charlotte Cinsault Pays d’Oc
Camille Ournac heeft zijn geliefde serie cépagewijnen uit de Languedoc uitgebreid me een briljant nieuw exemplaar: een pure Cinsault. Waar deze oude Zuid-Franse druif eens verguisd werd vanwege z’n lichte kleur en lage alcoholgehalte, is ‘ie wat Camille betreft vandaag de dag onmisbaar om frisse, elegante wijnen te blijven maken in het steeds verder opwarmende klimaat. En dat laat hij overtuigend proeven met deze heerlijk lichtvoetige rode. Camille plukt de druiven in Lieu-dit La Charlotte – vandaar de naam van de wijn. Overigens levert Cinsault volgens de overleveringen ‘wel vijf emmers druiven per wijnstok’ op – maar daar heeft Camille naar eigen zeggen nog niets van gemerkt. Dat zal ongetwijfeld iets met zijn kundige wijngaardbeheer te maken hebben. Na de handmatige oogst perst Camille meteen de hele trossen en laat hij het sap vergisten in roestvrijstalen tanks. Hij bottelt de wijn in een doorzichtige fles, zodat de flonkerende, granaatrode kleur volop tot z’n recht komt. La Charlotte heeft een verleidelijke florale geur, smaakt naar frambozen en een vleug versgemalen peper en is met z’n bescheiden 12,5% alcohol heerlijk doordrinkbaar. Ultiem zomerrood, kortom. Drink ‘m bij voorkeur licht gekoeld. Op zichzelf, met een plankje charcuterie, bij gebraden kip of zelfs bij vis. En zorg vooral dat U een goede voorraad in huis heeft.
Normaal € 10,95 nu voor € 9,80
Pure Cinsault uit lieu-dit La Charlotte
Levendig, sappig & dorstlessend
Licht gekoeld op z’n best
Wijnbericht aanbieding
Eisacktal / Pinot Grigio Alto Adige
Kellerei Eisacktal staat bekend om z’n prachtige zuivere, elegante witte bergwijnen uit Valle Isarco (Eisacktal) in Alto Adige (Süd Tirol). De Pinot Grigio van deze coöperatie is een bijzonder geslaagde interpretatie van deze populaire Italiaanse druif. De druiven worden geoogst in wijngaarden op zo’n 500 à 700 meter hoogte, met klei-achtige bodems. In dit terroir komen de Pinot Grigio-druiven het beste tot hun recht. Nadat de druiven met de hand geplukt zijn op de steile hellingen, worden ze voorzichtig geperst in de kelder door wijnmaker Stefan Donà. Hierna volgt de vergisting bij gecontroleerde temperatuur in roestvrijstalen tanks, om te zorgen voor een sappige, fruitrijke wijn. Na een korte rijping op de gisten wordt de wijn gebotteld. De Pinot Grigio is een prachtig pure, opwekkende frisse witte wijn, met een subtiel aroma van perzik en groene kruiden en een volle smaak met sappige zuren en amandel in de afdronk. Een heerlijke wijn om zo te drinken of te combineren met vele gerechten, zoals insalata Caprese, risotte primavera of pasta met gerookte kip.
Normaal € 14,20 nu voor € 12,50
Afkomstig van bergwijngaarden in Alto Adige
Opwekkend fris, met een volle, sappige smaak
Heerlijk zo en in combinatie met vele gerechten
Wijnbericht aanbieding
Di Lenardo Vuneyards Ronco Nolé Friuli
De streek Friuli richtte zich vroeger vrijwel uitsluitend op wit, maar de regio is ook heel geschikt voor verfijnd en elegant rood. De prachtige Ronco Nolé is daarvan overtuigend bewijs. Het is een blend van de internationale Merlot en Cabernet (Sauvignon en Franc) en de autochtone Refosco. De Merlot zorgt voor smeuïgheid en rondeur, de Cabernet voor structuur en kruidigheid en de laatrijpende Refosco tot slot voor een opwekkende frisheid. De luxe vatrijping van twaalf maanden in kleine fusten van Amerikaans eikenhout maakt de wijn helemaal af. De Ronco Nolë is dan ook verleidelijk en gebalanceerd, met een heerlijke nuance van romig eiken. Drink deze fantastische rode Friulaan bij diverse gerechten, bijvoorbeeld met paddenstoelen of gegrild rood vlees, of gewoon zo.
Normaal € 12,65 nu voor € 10,95
Luxe blend van Merlot, Cabernet en Refosco
Heerlijk smeuïg dankzij 12 maanden houtrijping
Smaakt bij vele gerechten, maar is ook lekker om zo te drinken
Wijnbericht aanbieding
Aylés / Senda de Leñadores Vino de Pago BIO
Pago is het exclusieve Spaanse kwaliteitslabel voor individuele producenten, vergelijkbaar met de Franse grand cru-classificatie. Er zijn nog maar twintig wijnhuizen in deze top-categorie. Ze onderscheiden zich door hun ligging en kwaliteit. De voornaamste voorwaarden zijn dat er uitsluitend eigen druiven gebruikt mogen worden en dat de wijnen van topkwaliteit moeten zijn. Sinds 2011 mag Ramón Reul uit Zaragoza een deel van zijn productie op finca Aylés ‘Pago’ noemen. In het hart van Aragon, in een extreem continentaal microklimaat, verwezenlijkte hij zijn droom en creëerde hij een fantastisch wijngoed. Zijn beste wijn, Senda de Leñadores, is gemaakt van Garnacha, Tempranillo, Merlot en Cabernet Sauvignon. De hooggelegen, biologisch bewerkte wijngaard produceert nog geen dertig hectoliter per hectare. De druiven rijpen er geleidelijk, zijn geconcentreerd en hebben de kenmerkende Aragon-frisheid. Ze worden ’s nachts geoogst. Na de vergisting in roestvrijstalen tanks volgt de melkzuurgisting in kleine fusten van Frans eikenhout. Hierin rijpt deze prachtige wijn vervolgens nog tien maanden. Dit is een indrukwekkende, moderne Spaanse rode topwijn met rijpe fruittonen, luxe eikenhout en een krachtige, volle en aanhoudende smaak.
Normaal € 14,85 nu voor € 12,95
Van druiven uit hooggelegen wijngaard met laag rendement
Rijk, vol en krachtig met luxe eikenhout en lange afdronk
Een ware ontdekking voor een scherpe prijs