Nieuw
We hebben twee mooie whisky’s in de aanbieding!
Jura 10 years old
Normaal € 36,75 nu voor € 32,50
Tamnavulin Sherry Cask Edition
normaal € 31,25 nu voor € 27,50
We hebben twee mooie whisky’s in de aanbieding!
Jura 10 years old
Normaal € 36,75 nu voor € 32,50
Tamnavulin Sherry Cask Edition
normaal € 31,25 nu voor € 27,50
Bodegas Trenza / Mont Clou Chardonnay Sur Lie Somontano
De getalenteerde Deense broers Tofterup van Bodegas Trenza maken deze verleidelijke, moderne Chardonnay van druiven geoogst in hooggelegen wijngaarden in Somontano, aan de voet van de Spaanse Pyreneeën. Dit koele gebied met veel kalk in de bodem is bij uitstek geschikt voor wittewijnproductie en Chardonnay is hier dé specialiteit. Dat geeft Somontano een mooie toekomst, want er zijn steeds meer Chardonnayliefhebbers die houden van frisheid en de boterige, dikke varianten te zwaar vinden. De verleidelijke Mont Clou rijpt met de gisten (sur Lie), deels in kleine eikenhouten fusten (20%). Dat is ruim voldoende voor een verfijnde houtdosering die perfect de exotische fruitaroma’s van ananas en mango ondersteunt. De smaak is vol en romig, maar behoudt ook de natuurlijke frisheid die de betere Somontano-wijnen kenmerkt. De Mont Clou is dan ook een prachtige aperitiefwijn en maaltijdbegeleider.
Normaal € 9,95 nu voor € 8,95
Van de Deense broers Tofterup
Sappig tropisch fruit, subtiel eiken en een volle, romige smaak
Heerlijks als aperitief, bij vis en salades
Bodegas Piqueras / White label Verdejo-Sauvignon Blanc Almansa BIO
Bodegas Piqueras geldt als een voortrekker in Almansa en laat zien welke potentie de streek voor kwaliteitswijnen heeft. Wijnmaker en eigenaar Juan Pablo Bonete onderscheidt zich over de hele linie, van zijn instappers tot zijn luxe prestigewijnen. De druiven voor de White Label oogst hij op de 110 hectaren tellende finca Los Timonares. De wijngaarden liggen op een hoogte van zevenhonderd tot achthonderd meter en zijn biologisch gecertificeerd. Dankzij de hoge en dus relatief koele ligging kunnen de druiven mooi geleidelijk rijpen en behouden ze hun aroma’s en frisheid. Dit zijn perfecte omstandigheden voor de aromatische druivenrassen Verdejo en Sauvignon Blanc. De druiven worden ’s nachts geoogst, zodat ze zo koel en gaaf mogelijk in de kelder arriveren. Vervolgens laat Juan Pablo de druiven gedurende dertig dagen bij koele temperatuur vergisten. Tot slot rijpt hij de wijn nog enkele maanden met de fijne gisten in de fles. En dat levert een onverslaanbare witte huiswijn op. De White Label geurt sterk aromatisch, met een intense fruitigheid en kruidige nuances. De smaak is loepzuiver en heerlijk verfrissend. Origineel, soepel, veelzijdig en altijd lekker!
Normaal € 7,65 nu voor € 7,05
Van Verdejo en Sauvignon Blanc uit hooggelegen wijngaard
Geurig en droog, met een sappige, soepele smaak
Onverslaanbaar goed voor z’n scherpe prijs
Bodegas Piqueras / Black Label Syrah-Monastrell Almansa BIO
Ook Juan Pablo’s Black Label is van onvolprezen kwaliteit. Hij smaakt duidelijk luxer en complexer dan je op basis van z’n bescheiden prijs zou verwachten. Juan Pablo maakt ‘m van Monastrell en Syrah van 30 tot 35 jaar oude stokken, aangeplant op zo’n 750 à 850 meter boven zeeniveau. De wijngaard wordt biologisch bewerkt en heeft arme kalksteenbodems. Eenmaal in de kelder vergisten de druiven spontaan. Juan Pablo laat de temperatuur eerst oplopen voor een goede extractie van kleur en laat ‘m dan zakken om zoveel mogelijk aroma’s van vers fruit te behouden. Na de persing rijpt de wijn gedurende vier tot zes maanden in vaten van Amerikaans en Frans eikenhout. De Black Label heeft een verleidelijke geur van rijp, jammy fruit, specerijen en eiken. De smaak is vol en krachtig, maar ook fluweelzacht. Een rode die indruk maakt – en al helemaal als huiswijn!
Normaal € 7,65 nu voor € 7,05
Van biologische geteelde Monastrell en Syrah
Vol en verleidelijk, met rijp fruit, specerijen en eiken
Smaakt luxer en complexer dan z’n prijs doet vermoeden
Le Clos du Caillou / La Caillou Rouge
Côtes du Rhône BIO
Sylvie Vacheron en Bruno Gaspard, eigenaren van het befaamde Châteauneuf-du-Pape-domein Le Clos du Caillou, maken een weergaloze en zeer toegankelijke rode Côtes de Rhône. De druiven zijn afkomstig van een zestig jaar oude wijngaard in de gemeente Courthezon, beplant met hoofdzakelijk Grenache. De wijngaard grenst aan Châteauneuf-du-Pape en wordt volledig biologisch bewerkt. De handgeplukte druiven vergisten in roestvrijstalen tanks en traditionele betonnen kuipen, waarna de wijn in betonnen kuipen rijpt. Het doel van Vacheron en Gaspard is deze wijn zo elegant mogelijk te maken, met behoud van de kruidigheid en fruittonen van de Grenache. Deze ongelooflijk mooie Côtes de Rhône is dan ook geen donkergekleurde massieve wijn. Juist door zijn toegankelijkheid en grote verfijning steekt hij ver uit boven de gemiddelde kwaliteit van deze bekende herkomstbenaming. Drink ‘m bijvoorbeeld bij worst, paté of gegrilde kip – genieten gegarandeerd.
Normaal € 15,20 nu voor € 13,50
Overtreffende trap Côtes du Rhône
Van druiven uit 60 jaar oude, biologisch bewerkte wijngaard
Verfijnd, kruidig en heerlijk doordrinkbaar
Le Clos du Caillou / Le Caillou Blanc
Côtes du Rhône BIO
Witte Rhônedruiven maken een comeback en verrijken het wijnaanbod met hun originele smaken. Zo staan op Le Clos du Caillou onder meer oude stokken Grenache Blanc, Clairette en Roussanne in de wijngaard. Dikwijls hebben deze druiven het moeilijk in de concurrentie met populaire en bekende druiven zoals Sauvignon Blanc. Maar gelukkig zijn deze klassiekers nooit verdwenen uit de betere Franse gastronomie, waar ze gewaardeerde en niet-dominante tafelgenoten zijn bij verfijnde gerechten. Bruno Gaspard maakt optimaal gebruik van moderne vinificatietechnieken om van deze traditionele druivenrassen hedendaagse witte biowijnen te maken. De Caillou Blanc heeft een sappige smaak met een heerlijke frisheid en is bijna vanzelfsprekend gebotteld zonder enige vorm van eikenrijping. Deze droge, geurige witte wijn smaakt in zijn jeugd het best, maar liefhebbers van rijpe tonen kunnen ‘m gemakkelijk tot drie jaar na de oogst bewaren. Niet alleen een gastronomisch interessante wijn, maar ook een heerlijk aperitief. Warm aanbevolen!
Normaal € 15,20 nu voor € 13,50
Van Rhônedruiven Viognier, Clairette, Grenache Blanc en Roussanne
Geen geurexplosie, maar complexiteit en verfijning
Voortreffelijk bij zeetong, quiche met vis en zelfs oesters
Mount Langi Ghiran Cliff Edge Shiraz Grampians
Hoewel Mount Langi Ghiran wijnen van verschillende druivenrassen maakt, is Shiraz hun onbetwiste specialiteit. Het wijngoed dankt zijn reputatie aan de Langi Shiraz. Deze wijn geldt als een van de iconische Australische Shirazwijnen sinds ‘ie in 1996 uit het niets de cover van de Wine Spectator verscheen – naast legende Henschke Mount Edelstone en Penfolds Grange. De Cliff Edge is het kleine broertje en – voor ongeveer een vierde van de prijs – een ongekend meesterwerk. De Shirazdruiven – twee verschillende klonen om precies te zijn – worden geoogst in verschillende percelen van Mount Langi’s historische wijngaard in The Grampians. Het relatief koele klimaat en de arme granietbodems drukken een duidelijke stempel op de stijl van de wijn, die meer wegheeft van Noord-Rhône dan van veel Australische Shiraz. Eenmaal geplukt vergisten de druiven spontaan. Na de persing rijpt de wijn gedurende veertien maanden in barriques van Frans eiken, waarvan ongeveer een derde nieuw. Het resultaat is een superieure Shiraz die finesse, intensiteit en souplesse moeiteloos weet te combineren. Hij geurt verleidelijk naar braam, pruim, viool, peper en ceder en is vol en soepel van smaak, met een evenwichtige frisheid en een lange afdronk. Denk aan elegante Côte Rôtie, maar dan uit Australië. Een wijn om niet te missen!
Normaal € 21,50 nu voor € 18,95
Van het legendarische Mount Langi Ghiran
Uit de relatief koele subregio Grampians
Doet niet onder voor een elegante côte Rôtie
Weingut Thörle / Kalk & Kreide Chardonnay-Weissburgunder Rheinhessen BIO
Johannes en Christoph Thörle hebben zich door de jaren ontwikkeld tot echte Burgunderspecialisten. Ze blinken uit in het maken van wijnen van Spätburgunder, Grauburgunder, Weissburgunder en zelfs Chardonnay. Dat ze niet voor Bourgogneproducenten onderdoen, bewijzen de broers met deze schitterende premier cru Kalk & Kreide. De wijn is gemaakt van Chardonnay en Weissburgunder (Pinot Blanc). De druiven zijn afkomstig uit Erste Lage-wijngaarden in Saulheim met kalkrijke bodems – vandaar ook de naam van de wijn. De broers oogsten de druiven in meerdere pluksessies met de hand, om optimale rijpheid te kunnen garanderen. In de kelder volgt een klassieke, bourgondische werkwijze. Na een korte schilinweking voor extra aroma-intensiteit, vergisten de druiven spontaan. Vervolgens rijpt de wijn zo’n tien maanden met de gisten, die eens per maand omgeroerd worden (bâtonnage) voor extra vulling en romigheid. Tot slot rijpt de wijn tot de botteling in houten vaten van Frans en Duits eiken, waarvan 30% nieuw. Zo weten de broers een indrukwekkende witte wijn te creëren, die menig Bourgogne naar de kroon steekt – eens te meer op dit prijsniveau. De Kalk & Kreide is rijk, complex en eikengetypeerd. Maar evenzo fris en finesserijk. Prachtig, nu én de komende jaren!
Normaal € 21,20 nu voor € 18,95
Chardonnay en Weissburgunder uit Erste Lage-wijngaarden
Door Burgunderspecialist Thörle
Verfijnd en romig, met fraai eiken en veel lengte
Vecchia Torre Vermentino Salento
De dynamische coöperatie van het Zuid-Italiaanse stadje Leverano heeft onder meer Vermentino aangeplant staan, een mediterraan druivenras dat goed bestand is tegen hitte. De kleine wijngaard van nog geen tien hectaren bevindt zich tussen twee heuvels, waar vrijwel voortdurend een verkoelende wind staat. Hierdoor is de temperatuur lager en behoudt de Vermentino de zo gewenste frisse smaak en fruitigheid. Vecchia Torre beperkt bovendien het rendement in de wijngaard, waardoor de wijn van een bijzondere kwaliteit is. Ook is er flink geïnvesteerd in apparatuur die de tanks met witte wijn koelt, duurzaam gevoed met elektriciteit van zonnepanelen. Deze kleinschalig geproduceerde witte wijn is dan ook al jaren zeer succesvol en overtreft zonder meer z’n prijsklasse.
Normaal € 9.80 nu voor € 8,70
Van de mediterrane Vermentinodruif
Fris én vol, met tonen van steenfruit en amandelen
Kleinschalige productie levert opvallende kwaliteit
Cantine Due Palme / Selvamara Negroamaro Salento
Een bijzondere rode wijn, deze Selvamara van Cantine Due Palme! Hij is gemaakt van Negroamarodruiven van ranken die staan aangeplant volgens het bijzondere, door de Romeinen ontworpen settonce-systeem. Het idee van deze wijze van aanplanten is dat de druivenstokken in een zeshoek staan, met een zevende in het midden. Bovendien zijn de ranken geleid volgens het voor Puglia traditionele albarello-systeem, oftewel als kort gesnoeide boompjes. Dankzij deze bijzondere combinatie van aanplantingssysteem en snoeiwijze kunnen de druiven perfect rijpen. Het zorgt namelijk voor een optimale opname van voedingsstoffen uit de bodem, goede inval van zonlicht en continue luchtcirculatie rondom de plant. Due Palme toont hiermee – juist door de traditionele gebruiken in acht te nemen – een hoge mate van innovatie. Zo neemt het domein een voortrekkersrol op zich om in Puglia wijn van de allerhoogste kwaliteit te produceren in diverse prijsklassen. Eenmaal rijp worden de Negroamarodruiven met de hand geoogst, en vervolgens nog 60 dagen ingedroogd in de speciale sala di appassimento. Na het persen en de vergisting rijpt de volle, zijdezachte wijn nog eens zes maanden in houten vaten. Het geeft een indrukwekkende, verfijnde Zuid-Italiaanse rode wijn, met rijp fruit, vijgen en verleidelijke tonen van de fustrijping.
Normaal € 12,80 nu voor € 10,70
Traditioneel aanplantingssysteem zorgt voor optimaal rijpe druiven
Appassimento en houtrijping geven extra concentratie
Zwoel, rijp en zacht rood, heerlijk bij vleesgerechten
Caruso e Minini / Terre di Giumara Inzolia Terre Siciliane
De Inzolia is een perfect voorbeeld van een klassieke Siciliaanse witte wijn. Inzolia is een inheems druivenras, dat z’n oorsprong vindt aan de westkant van het eiland. Waar het vroeger vooral een belangrijke component van Marsala was, wordt de druif steeds vaker gebruikt voor droge witte wijnen, al dan niet in een blend. Deze van Caruso & Minini is gebotteld als monocépage, of ‘in purezza’, zoals de Italianen zo mooi zeggen. De wijn vergist en rijpt uitsluitend in roestvrijstalen tanks. Dit zorgt voor een mooie en pure expressie van de Inzoliadruif. Drink deze milde, geurige, iets kruidige Siciliaan gewoon zo, of in combinatie met bijvoorbeeld een romige pasta met paddenstoelen, gebakken of gegrilde vis of kip uit de oven. La Dolce Vita!
Normaal € 12.40 nu voor € 10,95
Van de lokale Inzoliadruif
Mild, geurig wit met rijp, sappig fruit en een zilte toets
Ideaal bij gegrilde vis, kip uit de oven of romige pasta
Las Cuadras / Blanco Costers del Segre
Costers del Segre is een Catalaanse herkomstbenaming die veel minder bekend is dan bijvoorbeeld Rioja. Maar juist buiten de gebaande paden vinden we in Spanje volop wijnen met een uitzonderlijk goede prijs-kwaliteitverhouding. Zoals deze wijn! De witte Las Cuadras is een schoolvoorbeeld van sappige, moderne wijn met loepzuivere fruit- en druivenaroma’s. De Viognier en Macabeo worden in de vroege en koele ochtenduren met de hand geplukt en direct naar de kelder gebracht. Daar gaan ze snel de koelcel in, waar ze ongeveer 47 uur blijven. Deze techniek van ‘koude inweking’ maakt het mogelijk om op een langzame en delicate manier aroma’s uit de schil van de druiven te weken. Dat proef je terug in de verfijnde en prachtig geurende Las Cuadras, wat overigens ‘de stallen’ betekent. Niet zonder reden, want de nieuwe gistingskelder is gebouwd op de plek waar voorheen de paarden gestald werden.
Normaal € 10,30 nu voor € 9,20
Van Viognier en Macabeo
Droog, sappig, fris en mild van smaak
Lekker als aperitief of bij vis in roomsaus
Las Quadras / tinto Costers del Segre
Las Quadras wordt voor ons samengesteld door de talentvolle oenologe María Mendoza Ráfales. In het Catalaanse dorpje Flix – ongeveer 150 kilometer westelijk van Barcelona – maakt zij al enkele jaren prachtige wijnen. Deze onderscheidende Catalaanse rode wijn is gemaakt van dé Spaanse topdruif Tempranillo, aangevuld met 30% Garnacha. De Tempranillo doet het heel goed in de hoger gelegen en dus koelere wijngaarden in Spanje. Mits goed gesnoeid – zoals bij Las Cuadras – bereikt deze druif er een perfecte rijpheid. De Garnacha zorgt voor een kruidige smeuïgheid die heel goed samengaat met de frisheid en elegantie van de Tempranillo. Na de oogst volgt een moderne vinificatie met aansluitend een rijping van vier maanden in grote vaten van Frans eikenhout. De eikengeur past mooi bij het subtiele aroma van bessenfruit. De smaak is heel toegankelijk, sappig en zelfs vol, maar zonder zwaar te zijn. Heerlijk bij kip, gegrild vlees of zomaar buiten de maaltijd om.
Normaal € 10,30 nu voor € 9,20
Blend van Tempranillo en Garnacha
Fruitig, sappig en vol van smaak
Heerlijk bij kip of gegrild vlees
Las Quadras / Selecció Costers del Segre
Ook María’s Crianza is buitengewoon geslaagd. Wat een ontzettend goede en originele wijn – en dat voor zo’n bescheiden prijs! Wat je noemt een trouvaille. Hoewel het wijngoed een keur aan druivenrassen aangeplant heeft staan, wordt de Crianza gemaakt van twee klassiekers: Garnacha en Syrah. Omdat María vindt dat goede wijnen ontstaan in de wijngaard, besteedt ze veel aandacht aan wijngaardonderhoud. Ook in de kelder is ze een perfectionist. Ze laat niets aan het toeval over en bedient ze zich van de modernste technieken. Na de temperatuur-gereguleerde fermentatie rijpt de wijn zo’n negen maanden in vaten van Frans en Amerikaans eiken. Hierna rijpt de wijn nog minimaal een half jaar in de fles. Drink deze luxe geurende en smakende Crianza bij voorkeur aan tafel, bij stevige gerechten zoals stamppot, gegrild of gestoofd vlees of gerijpte kaas.
Normaal € 13,95 nu voor € 12,50
Blend van perfect rijpe Garnacha en Syrah
Gerijpt in Frans en Amerikaans eiken
Ideaal bij stevige, winterse gerechten
Domaine de L’Arjolle Equiilibre Limited Cabernet-Merlot-Syrah Côtes de Thongue
Sustainable Viticulture
Op ons verzoek maakte Arjolle een nieuwe, hedendaagse versie van de ooit zo succesvolle Cuvée de L’Arjolle. Deze rode wijn was in de jaren negentig het paradepaardje van het domein, maar stopte in 2005 door de opkomst van de populaire ‘mono- en bi-cépages’, wijnen gemaakt van één of twee druivenrassen. Het etiket van de Cuvée de L’Arjolle vermelde nooit van welke druiven de wijn was gemaakt en dat wisselde ook wel eens, afhankelijk van het oogstjaar en de rijpheid van de verschillende druiven. Het assembleren van diverse druivenrassen is dan ook een vak apart en van grote invloed op de smaak en kwaliteit van de wijn. François Teisserenc leerde deze praktische vaardigheid van vader op zoon. En dat proef je in de zeer geslaagde Ëquilibre Limited Release, gemaakt van de meest expressieve en rijpe Cabernet Sauvignon, Merlot en Syrah. Ongeveer de helft van de wijn rijpt zes maanden in kleine eikenhouten fusten en wordt samengevoegd met het deel uit tanks. Het resultaat is heel overtuigend, met de luxe geur en smaak van houtgerijpte Cabernet, volle milde Merlot en kruidige, ‘warme’, mediterrane Syrah.
Normaal € 11,20 nu voor € 8,95
Bordeaux-elegantie en mediterrane warmte komen samen
Prachtige fruitexpressie, een volle, milde smaak en luxe eiken
Een geweldige begeleider van gegrild vlees