Foute flessen
van producent Cantine Due Palme

Ondanks strikte kwaliteitscontroles kan er soms toch wat misgaan op een wijnbedrijf. Het overkwam onlangs Cantine Due Palme, onze hofleverancier uit Puglia. Een partij rode wijn vertoont namelijk hergisting, waardoor er belletjes koolzuurgas in de fles ontstaan en de wijn dus mousserend wordt.

Wat nu? Niet goed = omruilen
Uw gezondheid loopt geen enkel risico door het proeven of drinken van een wijn die hergist. Het openen van een fles kan wel vervelende taferelen opleveren. De inhoud staat namelijk onder (lichte) druk en schuimt soms na opening. Daarom verzoeken we u de flessen (al dan niet geopend) te retourneren. Wij vervangen ze vanzelfsprekend direct. Overigens is het zo dat niet alle flessen van de betreffende bottelingen hergisten.

Om welke wijnen gaat het?
De getroffen partij is beperkt tot de wijnen

Domiziano Negroamaro del Salento 2016
Elios Negroamaro del Salento 2016
Squinzano 2015
Albrizzi Salento 2016
Chardonnay del Salento Santa Caterina 2017

met de volgende lotnummers:

L.173003 - L.173361 - L.173363 - L.173364 - L.180408 - L.180448 - L.1801112 - L.1801114

Het lotnummer – dat begint met de letter L - verwijst naar het moment van botteling. U vindt het op de achterkant van de fles. Naar verwachting zijn de flessen vanaf de maand december 2017 tot maart 2018 verkocht.

1

Cantine Due Palme Negroamaro del Salento Domiziano 2018

Wijn uit Italië - Apulië

Gemaakt van uitsluitend de negroamarodruif en zeer typisch Zuid-Italiaans van geur en smaak: zondoorstoofd, zacht, kruidig en zwoel! Al tweemaal winnaar van het Proefschrift Wijnconcours en regionale en nationale winnaar van de Huiswijncompetitie.

3

Cantine Due Palme Salento Albrizzi 2018

Wijn uit Italië - Apulië

Dieprode wijn uit Zuid-Italië, met het aroma van gestoofd fruit en nieuw eikenhout. Prima wijn om zo te drinken. Maar de volle, zachte smaak combineert ook goed met gekruide schotels, pizza of barbecuegerechten.

4

Cantine Due Palme Chardonnay del Salento Santa Caterina 2018

Wijn uit Italië - Apulië

Frisdroge chardonnay uit Zuid-Italië, met fijn (tropisch) fruit in het aroma en een sappige, volle smaak. Prima als aperitief, maar ook goed te combineren met frisse - koude - voorgerechten of vis.

Heeft u vragen? Laat het ons weten!
Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft over de foute flessen van Cantine Due Palme. Onderaan het bericht vindt u onze contactgegevens. De voorraad die vanaf april door ons is verkocht vertoont geen problemen en kunt u gerust bestellen, bijvoorbeeld in onze webwinkel.

Wat ging er mis?
Na de eerste klacht hebben wij – zoals vastgelegd in onze procedures – direct contact opgenomen met de producent. Uit een grondige inventarisatie is gebleken dat er een technische fout in de bottellijn is opgetreden. Hierdoor kunnen de resterende druivensuikers na verloop van tijd - in contact met de gisten - opnieuw gaan fermenteren, waarbij alcohol en koolzuurgas ontstaat. Met name een hoge temperatuur bij het bewaren in een warme ruimte kan dit proces versnellen.

Om het risico op dergelijke problemen in de toekomst nog kleiner te maken, heeft Cantine Due Palme een gloednieuwe bottellijn laten installeren. Deze is sinds het voorjaar operationeel, dus u kunt met een gerust hart een fles Due Palme openen. Salute!

Even geduld a.u.b.